Sådan sørger du for, at dine børn vil spise madpakken

Kender du følelsen af, at du har stået og ”slidt” med at lave en madpakke, men du står og smider det samme ud i skraldespanden dagen efter? Der er mange forældre, der oplever en periode, hvor de har svært ved at få deres børn til at spise deres madpakker. Det kan være, at du nogle gange bare har opgivet og givet dem penge med i stedet for. Det er jo vigtigt, at de får noget at spise. Det kan også være, at du skal prøve med en anden tilgang. Det kan være, at du skal opgradere madpakken. Det kan du læse mere om i denne artikel.

 

Find en god madpakke

Selvom det ikke er alle, der har lyst til at erkende det, så har det visuelle en effekt på os. Det har det også, når det kommer til mad. Det kan faktisk godt være appetitnedsættende, hvis man skal tage sin mad op fra en gammel, slidt madkasse eller en pose. Det kan godt være, at det ikke ville påvirke dig, men nogle gange er børn også lettere påvirkelige. Det kan være, at du skal prøve at købe en fed madkasse, så dine børn næsten kommer til at glæde sig til at have dem med. Det kan f.eks. være en praktisk en fra Sistema. Du kan finde madkasser fra Sistema på babadut. Disse madkasser er smarte, fordi de er inddelt med små rum, så alt maden ikke kommer til at flyde sammen. Det kan godt betyde noget for appetitten, og derfor er Sistema det helt rigtige valg.

 

Husk farvene

Når det handler om det visuelle, så kan det også have en betydning, om du husker at give dine børn noget farverigt mad med. Det kan være, du tænker, at dine børn ikke kan lide grøntsager, men det kan de fleste børn, hvis de bare får dem på ”deres” måde. Det kan være, du skal afprøve forskellige metoder, hvor du måske skræller eller lader vær eller skærer ud. Man skal nogle gange være lidt eksperimenterende, når det kommer til børn.

 

En lille dessert

Du kan også nogle gange ligge en lille dessert ned i madkassen, som du skriver, der skal spises sidst. Du kan naturligvis ikke holde øje med, om dit barn overholder det, men det kan være, at det kan få dit barn til at spise op. Det skal måske ikke være noget, der sker hver dag, så det bliver en vane.

 

Varieret indhold

Det er også meget vigtigt, at du husker at variere indholdet af madpakken. Det er måske heller ikke så spændende, hvis man hver dag skal have en lunken leverpostejsmad med bløde ristede løg. Du kan f.eks. også være god til at lave lidt ekstra mad, når du alligevel laver aftensmad. Så kan dine børn få rester med i skolen, og det kan godt være, at det er lidt mere spændende end rugbrødsmadder. Det ville sikkert også selv kede dig, hvis du skulle spise det samme hver eneste dag. Det kan være, du også skal overveje, om du selv ville blive skuffet over det, som du giver børnene med?