Sådan blander du antik og moderne i din indretning

De fleste af os vil gerne have et flot og personligt hjem. Men det er desværre ikke altid, at det er særlig personligt, hvis hjemmet er som taget fra et IKEA-katalog. Ikke fordi det er dårlige møbler, tværtimod så er det et glimrende koncept, men fordi det ikke efterlader så meget plads til netop et personligt touch, hvis man blot kopiere et professionelt setup fra et magasin.

Et af de steder, hvor du har bedst mulighed for at finde din egen stil og dine egne unikke møbler, er i det antikke sortiment. Hvis du ser på en hjemmeside som f.eks. https://nohrantik.dk/, vil du hurtigt opdage, at der i det antikke er tale om møbler med sjæl.

Selve finessen og det geniale findes dog ikke i at udelukkende udstyre dit hjem med møbler af den enten moderne eller klassiske type, men i at jonglere med begge dele.     

De antikke møbler kan i den forbindelse bidrage på mange måder! F.eks. kan de bidrage med en smule humor, forstået på den måde, at det giver en flot og ikke alt for selvhøjtidelig effekt, når man indsætter et fint vitrineskab eller slagbænke i sin stue. Denne bro imellem det moderne og antikke kan skabe en fantastisk effekt.

Hvis du ikke ønsker at arbejde meget med kontraster, men gerne vil indarbejde en anden stil mere organisk, kan du vælge f.eks. antikke møbler, der ikke gør opmærksom på sig selv på samme måde. Hvordan kunne det så være? Jo, f.eks. ved at arbejde i de samme farvenuancer og gå udelukkende efter elementer, der smelter sammen med den øvrige indretning. Dermed er der ikke sagt, at det skal være alt for kompatibelt. Tænk gerne i f.eks. runde former, hvis din øvrige stil er firkantet, eller vælg en sart grå til det hvide rum, hvormed der vil opstå et diskret fokus, uden det overtager stemningen i rummet.   

Sidst, men ikkemindst, så husk at antikke pyntegenstande som lysestager, vaser etc. kan skabe små fine kontraster, der også giver det her eftertragtede personlige touch.