Hvilket træffer jeg det klogeste bådlån? 

Hvilket træffer jeg det klogeste bådlån? 

Er man på udkig efter en hel ny bil eller vil have byttet den ældre ud med en mere økonomisk, men har ikke likviderne til det? Så kan et billån være en god valg for dig. Når man skal have et billån er der som standard 2 valgmuligheder ; om det bør være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Forskellen på de to er at långiveren kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at långiveren har delvist ejerskab i bilen. Det vil altså sige, at når en som låneren ikke følger betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan lånudbyderen tage bilen tilbage og videresælge bilen for dermed at kunne indfri det billån du har optaget. Det kan være en fordel, når en overbevist om at man kan overkomme ens betalingsbetingelser over tiden, da det her tit kan være lukrativt for låneren at påtage dette billån. Da renten over låneperioden typisk er mere lukrativt. 

Essentielle elementer at holde for øje, hvis du optaget et billån 

De 2 vigtigste elementer man skal kigge på, når man skal påbegynde et bådlån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i kroner og ører du låner af giveren for at kunne erhverve bilen. Løbetiden er den periode, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er dermed den mængde likvider du skal anvende til erhvervelsen af bilen. Så det er noget en selv kan justere på afhængig af hvilken bil man slutter med at købe. Løbetiden kan ligeledes justeres alt efter hvor mange penge man har råd til at afbetale bådlånet på månedligbasis. billånet kan faktisk blive dyrere ved at man har en længere betalingsperiode.  

Hvor skal du påbegynde dit MC lån? 

Hvis du skal afgøre hvordan en skal tage sit MC lån er det essentielt at se på den individuelle rente på det MC lån man vil have. Eksempelvis, når du står og skal have en ny billån er det rart at have overblik over om man har råd til at starte det billån. En smart måde at holde overblik er at tage en snak med sin bank for at efterspørge hvordan ens finansielle situation ser ud og hvad en har råd til. Her kan man naturligvis ændre det en smule alt efter om man ser sin ønske motorcykel og så kan du stige det en anelse. Det er naturligvis at beslutte noget, som man kan afbetale på længere sigt. Hvis du skal træffe hvordan ens billån skal se ud er det skønt at forstå hvor mange likvider du har i sit månedlige budget til at afbetale på det pågældende bådlån.  

Ny eller gammel bil 

Det er vigtigt at du har med i beregningen den automatiske værdi forringelse som motorcyklen får over perioden. Og om du kan komme ud af et for stort bådlån, for hvis motorcyklen har erhvervet sig så kraftig en værdiforringelse, så man ej kan komme ud af bådlånet ved at sælge den. Står man og betaler for ingenting og det er klart det du helst vil slippe for. Derfor er det klogt, at man ved at det er denne motorcykel man ønsker at have i en længere periode. Ved en ny bilen får de den mest omfattende værdinedsættelse, hvis de forlader forhandleren. Derfra nedsættes den ikke så kraftigt i vurdering. Hvis man ser på en ældre udgave, som er brugt eller lignende er det klogt at man for tjekket standen af motorcyklen.  

Så når man vælger at afbetale bådlånet over 10 år, men man sælger motorcykel efter 5 år, så afbetaler man måske på en båd man ikke længere har, det ej er hensigtsmæssigt.  

Når man for eksempel skal få en bil og derfor har brug for et MC lån, så er der flere kriterier for at du kan optage et billån.  Du skal være fyldt 21 år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 kr  

Som lånoptager er der 2 muligheder i forhold til om det bør være med eller uden førbetaling, altså, at man betaler en del af det samlede beløb fra start af. De fleste långivere kræver i dag, at man lægger 10-tyve % af det fulde beløb af fra starten af købet af en ny bil.  
 
Det kan være meget intelligent at indhente tilbud fra mange differentierede långivere forinden man starter et valg om hvor man bør starte ens MC lån henne, da der som oftest er en variation.