Hvilken espressomaskine skal du vælge?

Når du skal beslutte dig for, hvilken espressomaskine du skal anskaffe, skal du først selv bestemme, hvor meget ansvar du vil overlade til maskinen for en god kop kaffe. I denne sammenhæng skelnes der mellem manuelle, semiautomatiske og fuldautomatiske espressomaskiner. Find en espressomaskine på atcasa.dk her

Den manuelle espressomaskine

En manuel espressomaskine er drevet af håndkraft. Her fylder du filteret med kaffe, trykker kaffen (tryk på kaffen) og låser filteret for at lave. Vandet presses derefter gennem den fintmalede kaffe med et håndtag, som skaber det nødvendige tryk. Denne teknologi er den originale espressoteknologi og blev hovedsageligt brugt før den nuværende pumpe-espressomaskine blev udviklet.

Fordele

  • Denne type espressomaskine larmer ikke og fylder ikke så meget som en pumpemaskine.
  • Du har fuldstændig kontrol over, hvordan din kaffe skal smage.
  • Når du har lært at bruge en manuel espressomaskine, bliver kafferesultatet perfekt.

Ulemper

Teknikken med at bruge en manuel maskine er svær at lære og bruges næsten udelukkende af professionelle baristaer. Trykker du for hurtigt eller for langsomt, bliver kaffen ubrugelig – denne type espressomaskine kræver stor erfaring. Den manuelle espressomaskine er beregnet til dig, der virkelig gerne vil lave rigtig velsmagende kaffe. At lave god kaffe med en manuel espressomaskine kræver meget øvelse og erfaring, så at lave kaffe med én kræver, at du har en lille barista gemt i maven.

Semiautomatiske espressomaskiner

Ligesom en manuel maskine kræver en semi-automatisk espressomaskine påfyldning og forsegling af kaffemaskinens filter. Forskellen er, at maskinernes elektriske pumpe selv skaber det tryk, der er nødvendigt for at lave en god kop kaffe. Det betyder, at i en semiautomatisk espressomaskine laves kaffen med ensartet, ensartet tryk og er derfor god hver gang.

Fordele

  • Du kan selv bestemme, hvor kraftigt din kaffe kondenserer, og hvor meget vand der løber gennem kaffen.
  • Du bestemmer selv, hvor meget kaffe du vil bruge (og derfor hvor stærk kaffen er). Selve espressomaskinen skaber det nødvendige tryk – og kaffen er god hver gang.
  • Maskiner er normalt billigere end fuldautomatiske espressomaskiner.
  • Du har mulighed for at “lege” med forskellige kaffefremstillingsmetoder og stadig være ret sikker på en vellykket kaffe hver gang.

 Ulemper

  • En semi automatisk kaffemaskine tager ofte lidt længere tid at lave kaffe end en fuldautomatisk espressomaskine.
  • Der er mere ved rengøring end en fuldautomatisk espressomaskine.
  • Semi-Automatic Espresso Machine er for dig, hvis du vil mestre at lave den perfekte kop kaffe, men ikke har noget imod alle de tekniske færdigheder, der er forbundet med en manuel espressomaskine.

Find en semiautomatisk kaffemaskine her