Hvad kan e-cigaretten?

Hvad kan egentlig den e-cigaret. De fleste af os har oplevet for stå og ryge fra den og måske lagt mærke til den i første omgange lidt mærkværdige lugt, der hvert fald adskiller sig fra den sædvanlige lugt fra cigaretter. Hvad er fedt ved en e-cigaret, og er den måske langt sundere end almindelige cigaretter. Er det en stil eller trend, eller er der en grund til at nogle rygere tilvælger den. E-cigarettens årsag og funktion vil vi komme ind på i følgende artikel her, samt omtale rygning generelt i vores samfund. Læs endelig også med, hvis du leder efter det rette udvalg af e-cigaretter og smage.

Hvem ryger E-cigaretter og hvorfor?

En E-cigaret er et elektronisk apparat, du inhalerer og dermed ryger, ligesom en cigaret. Der er altså stadigvæk tale om rygning her. Der sidder noget væske, som bliver fordampet, og det er den, du tager ind, når du ryger E-cigaret.  I den væske sidder der en kombination af nikotin og smagsstoffer. Hos https://gosmoke.dk/ får du det helt store udvalg af kvalitetssmage. Alt fra lakrids, tobaksssmag, jordbær, appelsin og mere end 100 øvrige smage. E-væske udbydes også her.

 

Der er mange, der ryger e-cigaret, fordi det er sundere end almindelige cigaretter. Det er stadigvæk skadeligt for dine lunger og hele din krop og sjæl. Du indtager stadigvæk en vis mængde af nikotin, det er bare i mindre grad end med sædvanlige cigaretter. Tit har nogen lagt de klassiske smøger på hylden I håb om at E-cigaretten, er det sidste der skal ryges lidt på, inden at man er helt færdig som ryger. Den overgang kan være enormt svær, da rygning er noget af det mest vanedannende overhovedet, der findes. Det sker ikke så tit at folk starter ud med E-cigaretten. Tit har mange først røget på de klassiske smøger og dernæst E-cig, som det også i daglig tales henkastet kaldes.

Den søde smag

Nogle ryger selvfølgelig også E-cigaretten, fordi de er fan af de mange søde smage. Smagen af røg er på ingen måder lige så stærk, så det kan være nemmere at gå til og fra E-cigaretten uden man føler sig, som et stort askebærerl, eller én der lige har været på værtshus, hvis man ikke synes om selv at smage eller lugte af røg, eller andre skal lugte det. Af den grund, fordi vi har et forældet syn på pigers lyster og smage også, kaldes det for kvinde-cigaretten eller pigesmøgen, selvom trang til en specifik smag, jo absolut intet har med biologisk køn at gøre.

Unges forhold til rygning

Det er stadigvæk rigtig populært og almindeligt at være festryger nu til dags blandt unge mennesker. Mange siger, at de kun ryger i forbindelse med alkohol eller til lejlighed. Så den iagttagelse af, at rygning foregår langt mindre og er langt mindre fristende for de unge, fordi de slet ikke så tit bliver mødt med rygningen, som for 30 år siden, passer ikke helt. Men de mange restriktioner på cigaretter, prisstigninger og aller mest det, at have gjort det ulovligt at ryge på så mange offentlige steder, har helt klart muligvis haft en betydning for det forholdsvise lave antal af unge, der er fast ryger eller storryger. Men selv det at ryge hver weekend, er så skadeligt for din krop på sigt. De værste konsekvenser og sygdomme kan rygning frembringe.