Gaver & Julegaver

Det skal være en fornøjelse at købe gaver – ikke en forpligtelse !

Det kan ofte gå hen og blive en stressfaktor at finde på nye unikke gaver til både jul og fødselsdage. Lad det være historie og brug dine sanser.

Prøv at sætte dig ind i hvem der skal have gaven, visualisér dig ind i den sfære vedkommende svæver i. Du kan med garanti gøre det – hvis du vil.

Samlebåndet kører for fuld skrue verden over for at tilgodese vores behov for at give gaver til hinanden. Serieproducerede varer der er fremstillet uden anden bagtanke end kassetænkning. Ja ja der skal jo også være gaver nok til alle, men er det nødvendigt for netop dig og mig, at hoppe på den samme procedure år efter år ?

At købe julegaver online på det Danske internet er tit en oplevelse af, udelukkende at finde en bestemt vare til den billigste pris. Det er ikke så meget for at bruge tid på at lokalisere emner til flotte gaveideer der sidder lige i skabet, når de bliver pakket ud til juleaften eller til fødselsdagen.

Vi kender vist alle historien om dengang Farfar var dreng og alle de 12 børn i huset blev svimlende lykkelige over at få et par hjemmestrikkede sokker og 2 andelår til deling, juleaften. Forresten fik de vist også skiftet halmen i træskoene ved juletid 🙂

Den lykke der er omtalt ovenfor er realistisk nok og fuldstændig renset for begær og egoisme. De unger i huset fik det de havde allermest brug for og det vidste de godt. De vidste også at det havde taget lang tid for Farmor at strikke 12 par sokker, af det garn som Farfar havde knoklet for at fremskaffe midler til at købe.

I dagens Danmark + en særdeles lang radius, er det vist passé med den slags – desværre. Men muligheden for at genoplive fænomenet på et andet plan – lever !

Det er ikke gavens størrelse der er alfa og omega, det er tanken bag og den indføling der er forudgående for gavekøbet. Den rette gave avler masser af gode tanker og positiv hengivenhed fra modtageren og til dig. I lang tid efter gaven er blevet åbnet. Brug tid på dine gaveindkøb og brug dine sanser. Hvis du har så stor en omgangskreds at du ikke kan individualisere de forskellige behov – er den måske for stor !

Er midlerne små ved juletid, så giv anderledes kreative gaver – f.eks et gavekort på 10 timers hjælp til at male huset, få ryddet op i haven, tætnet taget, eller hvad som helst du kan se eller fornemme, vil kunne gøre en forskel. Den slags er mere værd end guld.