Fordele ved at male dit loft

Når husejere beslutter sig for at male deres loft i deres hjem, er det første, der kommer i tankerne, hvilken maling de skal vælge. Maling af loft betragtes ofte som en skræmmende opgave, men med de rigtige værktøjer, teknikker og lidt hårdt arbejde kan de fleste professionelle malerentreprenører sagtens gennemføre opgaven. Der er også mange fordele ved at male sit loft, hvilket du kan læse mere om i resten af denne artikel.

Effekten

Et malet loft kan give et opdateret og moderne udtryk for et hjems interiør. Udover dette, kan ethvert loft males for øjeblikkelig visuel påvirkning. En populær lofttrend er monokromatiske mønstre. For eksempel kan striber passe godt ind på et kontor. Der er utallige måder at lege med effekterne af et malet loft og det er egentligt bare at gå i gang og udforske hvilke forskellige mønstre, farver og skygger, der er tilgængelige. Du kan se mere på www.maling.dk. Effekten er helt sikkert værd at udforske, specielt siden du kan gøre lige hvad du vil med det.

Større værelse

Lysere loftfarver med mærkede farvede vægge får værelser til at se meget større ud end hvad de virkelig er. Disse lofter tilføjer en dybde og balance på værelset og gør, at det virkelig udvikler sig på lige den måde, som du gerne vil have det til. Det bedste er, at hvis du fortryder at have lyse vægge er farverne ikke så permanente og det kan nemt males over for at få en anden effekt. Det er også en stor bonus ved alle slags maling; der er ikke noget, som stopper en fra at fejle, da alle fejl altid kan gøres om, males over og gøres igen. Mange stræber efter at have et større værelse og med lidt optisk illusion ved hjælp af maling er det en mulig realitet.

Mindre værelse

Et rum kan gøres mindre ved at male loftet en dybere nuance end væggene. Et mørkede farvet loft tilføjer også øjeblikkelig varme til værelset og får lofterne til at se lavere ud. Dette medfører en hyggelig stemning, som mange gerne vil have nu til dags. Vi siger ikke, at lofterne skal males sorte, men en mørkere farve gør virkelig meget og kan derfor eksperimenteres med lige så meget du vil. Hvis man så tilføjer noget behageligt lys og nogle komfortable møbler, så har man et værelse, som man har lyst til at beholde i meget lang tid, da det bare er så hyggeligt.

Tilføjer noget visuelt

At lægge ekstra omhu i detaljerne gør ethvert design specielt. For et rum, der noget monotont eller kedeligt ud, er det den perfekte måde at inkorporere et uventet element af visuel interesse.  Loftet er rutinemæssigt en glemt overflade, når det kommer til design, men at gå ind i et rum med et dristigt, mørkt eller lyst loft, der er ude af normen, giver et øjeblikkeligt indtryk. Du kan også tage det et skridt videre og tilføje flere kunstneriske detaljer som striber, hvirvler, gitre eller skakternet mønstret. Det giver rummet et sofistikeret og anderledes designudseende.