Den bedste biopejs

 

Hvis du har hænderne skruet rigtigt på, ville det måske være en ide at lave din egen bedste biopejs. Med en biobrænder kan du lave dit eget lille projekt. Det er ikke så svært som det måske lyder og det behøver heller ikke tage lang tid. Der er et stort spekter af fordele ved biopejse. Den vil skabe varme og hygge i dit hjem. Det vil helt sikkert være noget dine venner og familie vil lægge mærke til.

Sådan kommer du i gang med den bedste biopejs

Når du skal lave din egen biopejs, kan du slå fantasien løs og være kreativ. Det eneste du skal bruge for at komme i gang med projektet, er en biobrænder. Det er vigtigt du har sikkerheden for øje når du skal anvende biobrænderen, så sæt dig godt ind i det først. Du skal også bruge brandsikre materialer. Det kan være materialer som f.eks. cement, sten, rustfrit stål eller marmor.

Det er meget vigtigt at materialerne er brandsikre så der ikke går ild i din nye pejs.  Hver enkelt brænder har forskellige krav som selvfølgelig skal overholdes. Det skal du tage med i din planlægning af projektet.

Du skal være opmærksom på placering af din biopejs. Du kan bygge din helt egen biopejs med dine præg. Dette er en billigere måde at få din egen biopejs på.

Du kan også bygge en almindelig kamin eller pejs om til en pejs med bedste biopejse. Det første du skal gøre, er at vælge den brænder du mener er den bedste til dit behov. Når du har gjort det kan du gå i gang med at opbygge din pejs i det eller de materialer du har udvalgt.

Mange forskellige designs

Inden for design er der mange muligheder. Du kan eventuelt få inspiration fra forskellige hjemmesider. Mange biopejse er med glas foran på den ene eller anden måde. Nogle er i beton eller cement som er det materiale der er nemt at forme. Nogle biopejse har form som en almindelig pejs mens andre er mere tænkt ud af boksen. Det kan også være en mulighed at lave den at stål og skabe et brændeovnslook. En god ide vil være at tænke den ind i rummet. Der er mange muligheder for at integrere den så den ikke skiller sig ud fra resten af rummet. Biopejsen kan også være rund og ligne et lille bålsted.