Brudgommen: Dit livs vigtigste huskeliste

Du skal være brudgom, altså gommen – I skal giftets, denne dag er for alvor! Bered dig med denne uundværlige huskeliste der vil sætte dig i godt lys for resten af livet.

Brudgommen har et hav af vigtige opgaver på denne dag, nogen er mere kritiske end andre. Du skal se godt ud og være festens hovedperson, der er sikkert brugt mange penge, og en smuk kone venter dig; i skal holde bryllup. Det er ikke dagen hvor man ønsker at fejle i forhold til sin elskede, et bryllup betyder meget for kvinden og hele familien følger med notesblok i form af videoer til sociale medier!

 • Overrask bruden med god viden på forhånd.

 

Hold modet oppe, en velforberedt brudgom er klar til kamp. Forbered dig i god tid.

 

 1. Gommens påklædning på bryllupsdagen

 

Din påklædning på bryllupsdagen er naturligvis vigtig, har du ikke i forvejen en smoking eller et jakkesæt der kan bære det vigtige bryllupslook så er det på tiden at fp bragt det i orden. Jo mere du får styr på i forvejen jo mere er der mulighed for at kunne strege fra listen og det vil glæde brudens stress.

Mulighederne er:

 • Leje en smoking
 • Købe en smoking

Der er ingen grund til at overdrive, følg dit hjerte og vælg noget som du selv føler for. Spørg din udkårne med hensyn til farve, om der skal være et glimt af en bestemt farve. Allerede her, vil hun få tillid til at du har styr på det op til denne dag.

 1. Brudgommens bryllupstale

Du er formand for den absolut vigtigste tale på denne dag. Da talerækken til bryllup nu til dags ikke ligger fast så kan et godt råd være at komme på så tidligt på aftenen som muligt så du kan slappe af bagefter og nyde aftenen.

Gode råd til at skrive din bryllupstale kan være:

Skriv den i god tid.

Skriv den ud fra stikord

Skriv direkte til bruden.

Holde talen

Øv dig på talen på forhånd.

Tal højt og tydeligt.

Forhast dig ikke.

Har du svært ved at skulle skrive din bryllupstale? Så er der hjælp at hente, et godt sted kunne være hos festsangetaler.dk, bestil eller find inspiration til gommens tale her.

 

 1. Kom ikke for sent

Kom i god tid, vær foran planen for alt på dagen.  Der kan være uforudsete forhindringer, kom ikke for sent!

 

 1. Indgå aftaler med bruden

Et bryllup skal planlægges og meget af det står i sikkert selv for. Deltag på lige fod og giv plads – planlæg med glæde.

 1. Ringene

Få ringene i hus i god tid, de er livsnødvendige!

 1. Frisøren

Bestil tid til frisøren i god tid så du er sikker på at kunne blive klippet op til bryllupsdagen.

 1. Bryllupsgave

Ja, det er jer der får gaver. Men en glædelig overraskelse til start på bryllupsdagen skader aldrig.  Aftal med brudepigerne.

 1. Toastmaster

Hvem skal være toastmaster på den store dag. Det er hans opgave at sortere i gæsternes forslag så i ikke selv skal gøre det, af naturlige årsager. Han er vigtig, hvem skal det være?

 1. Best man

Hvem skal være din best man? Der skal spørges i ultra god tid. Forloveren står for din polterabend og skal følge dig til start på dagen.

 1. dagen før

Det er en kendt at gommen og bruden overnatter hver for sig dagen før selve brylluppet. Med viden som dette på forhånd kan du score ellers dyrt købte points.

 1. Bryllupskørsel

Ja her er du formodentlig den helt store formand. Hvad skal bryllupskørslen foregå i.

 1. Bryllupsfotograf

En dygtig fotograf til forevige.

 1. Bryllupsrejsen

Nu vil det så vise hvad der er tilbage på budgettet, og her skal der vælges med hensyn til bryllupsrejsen. Et godt alternativ kan være et par dage på et wellness hotel i Danmark hvis ikke der er råd til at spendere alt for meget.

 

 1. Bryllupsmiddagen

God mad er altid vigtigt, ofte hænger det sammen med hvor festen skal afholdes.

 1. Brudevalsen

Brudevalsen skal gerne afholdes inden midnat, det kunne også kræve lidt planlægning, eksempler på populære bryllupssange her.